Traagschuim toppers

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Traagschuim toppers kopen

Traagschuim topper

Als uw huidige matras niet meer zo lekker ligt als vroeger hoeft u niet direct een nieuw matras aan te schaffen. Vaak kunt u de levensduur van uw matras nog een paar jaar verlengen door een traagschuim topdekmatras te kopen. Op deze manier kunt u uw huidige slaapsysteem op een goedkope manier voorzien van een upgrade. De aanschaf van een traagschuim topper zorgt uiteraard ook voor een verbeterd comfort.

Hygiëne

Koopt u een traagschuim topper uit hygiënische overwegingen? Zorg er in principe voor dat u iedere tien jaar uw matras vervangt, maar als tussenoplossing is een topper prima geschikt om uw matras schoner en nieuwer te doen aanvoelen. Bijkomend voordeel van een dekmatras is ook nog eens dat deze gemakkelijk te keren en te luchten is.

Wat is een traagschuim topper?

Traagschuim wordt ook wel visco-elastisch memoryfoam of NASA-schuim genoemd. De laatse naam heeft het te danken aan de uitvinder, namelijk het National Aeronautics and Space Administration, oftewel NASA. In de jaren ’60 van de vorige eeuw waren de wetenschappers bij NASA op zoek naar een materiaal dat de astronauten zou kunnen beschermen tegen de hoge versnellingskrachten die vrij kwamen tijdens een lancering.

Door haar opvallende eigenschappen is traagschuim een materiaal dat zich snel weet aan te passen aan de contouren van de gebruiker. U zult het gevoel krijgen lekker weg te zakken in de traagschuim topper, zonder dat u hoeft in te boeten op draagkracht. Een van de belangrijkste aspecten van een goede topper is namelijk dat het uw lichaam goed ondersteund. Traagschuim zorgt ervoor dat u voldoende wegzakt om comfortabel te liggen, en tegelijkertijd worden uw spieren en botten voorzien van de nodige ondersteuning.

Traagschuim standaard in de zorgsector

Door de drukverlagende kwaliteiten van het materiaal traagschuim, wordt het veel gebruikt in de zorgsector. Dus in ziekenhuizen, en verzorgingstehuizen waar men voor langere tijd op bed moet liggen. Het materiaal zorgt voor een goede doorbloeding, en helpt doorligplekken te voorkomen. Traagschuim kan goed langere perioden zeer intensief worden gebruikt.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!