Talalay® Latex matrassen

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Talalay® Latex Matrassen

Latex komt uit de tropische rubberboomsoorten in Zuid Amerika en Azië en het is het melksap dat uit deze bomen komt dat de basis vormt voor het latex matras. Het melksap of rubber haalt men uit de boomschors door een inkeping te maken met een mes. Het sap vangen ze op via een goot in de inkeping. Druppel per druppel komt het sap zo uit de boomschors.

Om aantasting te voorkomen tijdens vervoer, voegen ze een klein beetje ammonia toe aan het rubber. Het verschepen is echter een lastige klus. Net omdat het natuurproduct onderhevig is aan temperaturen en luchtvochtigheid moeten enkele aanpassingen gebeuren. Zoals het verkleinen van het volume van het rubber door te gaan centrifugeren. Daarna komt er een chemisch proces aan te pas wat ervoor zorgt dat het rubber geschikt is tot verwerking van soorten latex.

Talalay Latex Matras proces - rubberboom
Talalay latex matrassen

Latex matrassen

De traditionele latex matrassen worden vervaardigd in een aluminium mal of vorm. Deze vorm is boven- en onderaan voorzien van metalen stiften. Deze pennen moeten ervoor zorgen dat het tot schuim gevormde latex melksap vanbinnen kan verwarmd worden door hete lucht. Dit proces heet vulkanisatie.

Het gebruiken van verschillende diktes, lengtes en hoeveelheid stiften zorgt ervoor dat er een verschil in dichtheid ontstaat van het materiaal. Hierdoor kunnen comfortzones in het materiaal verwerkt worden.

Huisstofmijt zal zich niet graag en snel in latex nestelen. Mensen met een allergie kunnen dus hygiënisch slapen met een latex matraskern.

talalay latex matrassen - mal

Het Talalay® Latex proces

Dit proces heeft als eerste stap dat de mal vacuüm getrokken moet worden, zo kan het latexschuim zich egaal verdelen over de mal. Daarna moet het latex schuim bloot gesteld worden aan stikstofgas van – 30 ° C om te kunnen bevriezen. Zo kan de gesloten celstructuur breken. Het voordeel hieraan is dat het latexschuim een open celstructuur heeft wat een voordeel is naar veerkracht, ventilatie en comfort toe.

De volgende stap is dat de temperatuur verhoogd in stappen tot +115°C. Het verwarmen laat het latexschuim rijzen tot de gewenste hoogte in de mal. Na het vulkaniseren, reiniging en droging kan de kern uit de mal gehaald worden.

Het intensieve productieproces van Talalay® Latex heeft enkele aanzienlijke voordelen, maar het drijft ook de prijs naar omhoog. Na uitvoerig te testen is gebleken dat er maar 11% terugval is van stramheid na 10 jaar gebruik van de matras. De kern werd 80.000 keer belast met een gemiddeld gewicht van 75 kilo. Dankzij de open celstructuur is deze matras tot 30 % koeler dan een traditionele Latex kern.

talalay latex versus standaard latex

Voordelen van Talalay® Latex matrassen

We sommen enkele voordelen op van het gebruik van een Talalay® Latex

  • Talalay® latex bevat een open celstructuur, deze zorgt voor goede klimaateigenschappen. De goede ventilatie, afvoering van vocht en optimale klimaatregulering zijn duidelijke pluspunten.
  • Talalay® latex is in de zomer heerlijk koel en in de winter lekker warm.
  • Talalay® Latex is uiterst duurzaam, Deze matrassen gaan zeker 13 – 15 jaar mee zonder enig kwaliteitsverlies.
  • Latex is een product uit de natuur. Dit heeft als grote voordelen dat het van zichzelf antibacterieel en schimmelwerend is. Ook voor mensen met een allergie (bv. Huisstofmijt) is het een ideale matras.
  • Talalay® is puntelastisch, dit zorgt voor de nodige soepelheid en comfortgevoel.

Meer informatie over Talalay® Latex?

Wilt u meer weten over Talalay® Latex? Op Talalaylatex.nl vindt u zeer uitgebreide informatie over Talalay® Latex

Informatieve video's

WIJ MAKEN UW NACHTEN!