Matrassen test

Kies een matras na de ‘matras keuze test’!

Het is lastig voor klanten om een geschikte matras te vinden, daarom hebben we de matras keuze test in het leven geroepen. Hiermee helpen we u op weg om de geschikte matras te vinden.

Welke factoren spelen mee in de matrassen test?

Enkele aspecten zijn van belang in de matrassen test. Hieronder leest u al enkele ervan:

Gewicht

Het lichaamsgewicht is een belangrijk startpunt. Hoeveel moet de matras ondersteunen. Mensen met een gewicht van 60 kilo hebben een andere soort matras nodig dan iemand die 100 kilo of meer weegt.

Uw voorkeur, zacht of stevig?

In de test kijken we ook naar uw eigen comfort. U kan de voorkeur geven aan een stevigere matras, of net een zachte matras die niet zo hard aanvoelt.

Transpireren

De ene matras is voorzien van een betere ventilatie dan de andere. Indien u veel transpireert dan moet u dat hier aangeven.

Allergie/ huisstof

Bent u allergisch aan huisstofmijt, dan is een matras met anti allergische matrashoes een goede keuze. Denk hier zeker aan als u kijkt voor een nieuwe matras.

Type matrasdrager / lattenbodem

Naar ondersteuning toe is het handig om te weten welke bedbodem gebruikt zal worden. De meest voorkomende zijn:

Verstelbaar matrasdrager / lattenbodem?

Het kan nodig zijn om een matras te kiezen die geschikt is voor een verstelbare (elektrische) lattenbodem. In deze laatste stap van de test geeft u aan of dit nodig is of niet.

Matrassen test Consumentenbond

Hieronder het filmpje van de consumentenbond, waarin uitgelegd wordt waar u op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw matras.


Hoe worden matrassen getest?

Hier een ander filmpje van de Consumentenbond waarop te zien is HOE de Consumentenbond matrassen test.


WIJ MAKEN UW NACHTEN!