Loungekussens en matrassen

Loungekussens op maat

Onze lougekussens op maat zijn vervaardigd uit outdoor stof collectie van Sunbrella. Een topmerk dat garant staat voor duurzaamheid. De stoffen van Sunbrella hebben een waterafstotende behandeling gekregen, die ervoor zorgt dat de stof een goede bescherming heeft tegen vloeistoffen, vetvlekken, vlekken, zoutwater en chloorwater.

loungekussens op maat

Sunbrella is gemaakt om het ganse jaar door buiten in gebruik te nemen. In de tuin, terras of zelfs op strand kan u deze stof tegenkomen.

De volgende eigenschappen zorgen dat deze stof zich kan onderscheiden. U hebt voor 5 jaar de garantie dat deze zaken niet gebeuren:

 • Geen verkleuring door UV
 • Makkelijk in onderhoud, afborstelen kan met water en zeep
 • Sunbrella is ademend: Het neemt geen warmte op en plakt ook niet.
 • De stof blijft mooi effen en zal niet hard worden
 • Geen rot of schimmel mogelijk
 • Sunbrella is een bacteriewerende stof
 • Sunbrella stoot water en zeewater af
 • Was de stof op 30 °C, strijkvrij

Klik hier voor de uitgebreide Sunbrella Catalogus

Loungekussens textiel

De loungekussen uit deze lijn zijn 12 maanden lang buiten te gebruiken, los van de weersomstandigheden. Het textiel bevat kernkwaliteiten die tot een zeer sterke combinatie leiden. Zelfs na harde regen zullen de kussens en loungematrassen snel opdrogen en er zal ook geen verkleuring optreden door de zon.

sunbrella outdoor loungekussens op maat

Loungekussens prijzen

Het hangt af van de keuze van textiel en afmeting van de loungekussenset, wat de kostprijs zal zijn.

Naast de andere Sunbrella textielcollectie hebben we bij Matras Factory ook nog een huis collectie. Klik hier door om de catalogus te bekijken. Daar kan u heel wat inspiratie opdoen over kleuren en mogelijkheden. Onze outdoor stoffen bevatten ook zeer goede waterafstotende kwaliteiten, die een lange levensduur garanderen.

kleurstalen stoffen outdoor lounge matrassen

Wenst u een offerte aan te vragen?

Het is mogelijk bij Matras Factory een vrijblijvende offerte aan te vragen. We hebben hiervoor wel wat informatie nodig.

U dient zaken als lengte, breedte, dikte in de aanvraag te vermelden. Daarnaast moeten we ook de keuze van textiel weten. Hebt u een voorkeur voor Sunbrella collectie of toch de Matrasfactory Outdoor collectie?

Als u een goed rendement wil van een loungekussen of lounge matraskern dan raden we een dikte van minstens 10 cm aan. U kan rugkussens, leefkussens en sierkussens ook met een fluffy uitvoering verkrijgen.De Sunbrella stof onderhouden

Sunbrella textiel heeft zijn naam verworven door de hoogwaardige kwaliteit, comfort en het makkelijke onderhoud. Zo goed als alle vlekken kan u met zeep en water wegvegen. Mochten er toch hardnekkige vlekken zijn, dan is bleekwater ook nog een oplossing. Wees niet bang dat bleekwater de stof zal beschadigen, de kleuren zullen behouden blijven. Sunbrella stof is een duurzame stof.

Verwijder vuil en vlekken zo snel mogelijk. Zo heeft het ook geen kans om erin te blijven. De stof zal er zo goed blijven uitzien en dat geeft een leuk gevoel als u van de loungeset wil genieten.

Alle onderhoud van de Sunbrella stof

 • Merkt u vuil of vlekken op, veeg deze dan zo snel mogelijk weg
 • U kan een machinewas al op 40 °C doen
 • Met de hand schoonmaken kan op de volgende manier: Voor elke 4 liter lauw water maakt u een schoonmaakoplossing van 60 ml. Neem een zachte borstel en maak hiermee de stof proper. Geef de oplossing even de tijd om te kunnen intrekken in de stof. Grondig afspoelen en daarna laten drogen in open lucht.
 • Wenst u te strijken, kies dan voor ‘synthetisch weefsel’ op uw strijkijzer. Opgelet: geen gebruik van stroom of stoomstrijkijzer.

Hardnekkige vlekken en schimmels grondig reinigen

De stof van Sunbrella heeft een speciale behandeling gekregen die schimmelvorming moet voorkomen. Mocht er toch schimmel groeien of vuil zichtbaar zijn, dan hebben we volgende tips voor u:

 • Neem 4 liter proper water en maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep. Besproei de stof met die oplossing en laat even intrekken.
 • Schrob goed met een zachte borstel, spoeld daarna grondig af en laat alles drogen in open lucht.

De afneembare Sunbrella doeken van zonwering of kussenslopen kunnen gewassen worden in de wasmachine op minder dan 40 graden. Afhankelijk van het gewicht gebruikt u een normale hoeveelheid wasmiddel en voeg daarbij 240 ml bleekwater indien nodig toe. Laat de stof drogen in open lucht. Zijn er hardnekkige vlekken, dan kan u meer bleekwater gebruiken.

Het textiel nabehandelen voor vlottere schoonmaak

De Sunbrella stoffen kregen allemaal een nabehandeling om nog meer water af te storen. In normale omstandigheden kan u vele jaren gebruik maken van de stof zonder vuil, vlekken of water tegen te komen. Handig is dat u de nabehandeling zelf ook nog eens kan herhalen. Hiervoor is het aanbevolen om 303 High Tech Fabric Guard TM te gebruiken.

5 jaar garantie op Sunbrella loungekussens

5 jaar beperkte garantie Sunbrella

Deze beperkte garantie is er als de meubelstoffen van Sunbrella niet meer te gebruiken zijn door verlies van kleur of stevigheid bij normaal gebruik.

De beperkte garantie geldt tot vijf jaar* na de aankoopdatum.

Deze garantie is alleen geldig op Sunbrella Indoor & Outdoor Furniture meubelstoffen. Hiervoor heb je een aankoopbewijs nodig van de originele koper. Wat dekt ze niet: normaal onderhoud en schoonmaak van de stof, mogelijke schade bij verkeerd gebruik. Misbruik of installatiefouten, of gemaakte kosten bij het vervangen van de stof, inclusief werkuren en installatie.

Consumenten en Eindgebruikers: Aangezien Sunbrella een onderdeel is van een eindproduct zoals kussens en zonwerking moeten de stoffen gebruikt worden voor het doel dat ze gemaakt zijn. Dit om mogelijke schade te voorkomen. Matras Factory kan dus niet verantwoordelijk gesteld worden voor schade aan de stof.

Het is dus niet mogelijk dat dergelijke schade onder de garantie valt. Als koper dient u contact op te nemen met de leverancier van het product dat de gebreken veroorzaakt.

Wenst u een garantieclaim in te dienen, dan moet u het verkooppunt contacteren. Er is een beperking op de aansprakelijkheid tot deze garantie. Matras Factory heeft het recht om de stof te onderzoeken, mocht een schadeclaim ingediend worden. Matras Factory zal gratis een nieuwe overwaardige stof aan de klant leveren.

* 3 jaar voor Sunbrella Sling

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite