Verkoelend beddengoed

Verkoelend beddengoed

In de warme zomermaanden kan het lastig zijn om in slaap te vallen. De hitte van buiten zorgt voor een warme slaapkamer en heet bed. Na een broeierige dag lig u natuurlijk het liefst in een fris en koel bed. Uw bedlinnen kan u hierbij helpen! Bent u opzoek naar een ademend beddengoed? Bekijk dan onze tips.

Koel bedlinnen

Er zijn verscheidende aspecten die uw bedlinnen koel of juist warm maken. Let bij uw zoektocht naar verfrissend bed op de volgende punten: kleur, ventilatie en vochtregulatie.

1. Kleur bedlinnen Licht gekleurd beddengoed voor verkoeling

Heeft uw bedlinnen een donkere kleur? Dan neemt uw bedlinnen de energie van het zonlight op. Donkere kleuren nemen namelijk warmte op. Donker beddengoed houdt warmte vast en zorgt voor een verhitte slaapkamer. Zoek daarom naar beddengoed van een lichte kleur. Deze lichte kleuren reflecteren de warmte van de zon. Met licht beddengoed zal uw bed een stuk koeler voelen.

2. Ventilatie van bedlinnen

Luchtdoorlatend beddengoed waarborgt een koele nacht. Ademend beddengoed zorgt voor aangename temperatuurregulatie. Hierdoor slaapt u de hele nacht koel.

3. Vochtregulatie bedlinnen

Wanneer u het warm heeft begint uw lichaam automatisch te zweten. Een warme slaapkamer kan zorgen voor een zweterige en oncomfortabele nacht. Bedlinnen met vochtregulatie kunnen uitkomst bieden voor een droge nacht. Vochtregulerend bedlinnen zorgt ervoor dat zweet wordt opgenomen. Hierdoor wordt u de volgende ochtend niet badend in het zweet wakker.

Beste stofsoort voor verkoelend beddengoed

Bent u toe aan wat verfrissing in bed? Ga dan op zoek naar dit bedlinnen:

1. Tencel beddengoed

Tencel wordt gemaakt van kunstzijde en Lyocell. Het materiaal is ademend en zacht voor de huid. Daarnaast beschikt het materiaal over uitstekende vochtregulatie. Tevens is het materiaal duurzaam en voelt het heerlijk zacht aan. Een prima keuze dus voor verkoelend bedlinnen  

2. Satijnen beddengoed

Satijnen bedden wordt onder andere gemaakt van wol, zijde en nylon. Het materiaal is uiterst geschikt voor een koele nacht. Daarnaast ziet het materiaal er uiterst stijlvol uit. Het materiaal is tevens zacht voor huid en haar en voorkomt dat nat haar breekt.

3. Bamboe beddengoed Egyptisch katoen voor verkoelend beddengoed

Bamboe bedlinnen is uiterst geschikt voor een koele en frisse nacht. Het materiaal biedt comfort in de warme zomermaanden. Bamboe beddengoed beschikt over uitstekende luchtcirculatie en absorbeert vocht nog beter dan katoen. Het materiaal waarborgt een koele nacht.

4. Beddengoed van Egyptisch katoen

Egyptisch katoen wordt gezien als uiterst luxe katoensoort. Dit type katoen wordt, zoals de naam al weggeeft, alleen gewonnen in Egypte. Het materiaal is uiterst ademend. Met bedlinnen van Egyptisch katoen bent u verzekerd van een koel bed.