4 tips voor comfortabel thuiswerken

Voor de een is thuiswerken een zegen, voor de ander een ramp. Door de veranderingen in de wereld wordt geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te werken. Voor vele zal het inmiddels al routine zijn om vanuit huis te werken. Daarom hebben we 4 tips voor u opgesteld om het werken vanuit huis comfortabeler te maken.

Zo werk je comfortabel vanuit huis

comfortabel thuiswerken met goede setup

1. Zorg voor een goede setup

Een kleine aanpassing in uw werk setup kan al een wereld van verschil zijn. Zo ondersteund een laptop standaard een goede houding en maakt een tweede scherm het makkelijk om sneller te werken. Daarnaast zijn een ergonomische muis en toetsenbord zeker aan te raden. Deze items voorkomen dat u later last heeft van uw gewrichten. Een goede naar grote investering is een ergonomische bureaustoel. Met de vele uren die u nu achter uw bureau doorbrengt is het zeker een goede aankoop om te overwegen. Zo bent u verzekerd van thuiswerken zonder rugklachten.

2. Kleed je aan voor een werkdag

Natuurlijk is het verleidelijk om in uw pyjama aan het werk te gaan. U zit er dan lekker comfortabel bij en tijdens de vergaderingen is de webcam toch uit. Dat kan toch geen kwaad? Wel dus, het werkt namelijk niet stimulerend. Door u aan te kleden voor een werkdag komt u in de “werk-modus”. Natuurlijk staan we achter een comfortabele look, maar probeer comfort en business in dit geval te combineren.

3. voeg een kussen toe

Zitten op een hard oppervlak is slecht voor uw lichaam. Natuurlijk moet u wel stevig zitten, maar zorg wel voor een comfortabel zitoppervlak. Leg bijvoorbeeld een kussen neer op uw bureaustoel of in uw rug.

Zoals u wellicht wel weet wordt zitten gezien als het nieuwe roken. Neem dan ook om het uur een pauze om even te bewegen. Loop naar de keuken om wat te drinken te pakken of ga even naar het toilet. Een stukje wandelen tijdens de lunchpauze raden wij u ook zeker aan!

waarborg routine

4. Zorg voor een routine

Om vijf voor negen uit bed rollen zodat u om 9 uur kan beginnen met werken? Klinkt misschien verleidelijk, maar het is zeker geen goed idee. Zorg dat u ook een ochtendroutine vasthoudt wanneer u vanuit huis werkt. Deze hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn. Neem ’s ochtends een douche, maak u klaar voor de dag en neem een goed ontbijt. Zet vervolgens nog een kop koffie waarna u geheel opgefrist kan beginnen aan uit werkdag vanuit huis. En omdat u geen rekening meer hoeft te houden met reistijd kan u alsnog wat later uw bed uit.