Matras Factory - veilige en schone matrassen!

UPDATE

Het Duitse Bondsinstituut voor Risico-inschatting BfR heeft na eigen onderzoek verklaard dat er voor consumenten géén gezondheidsrisico is.

Er zijn een beperkt aantal schuimkwaliteiten waarbinnen deze grondstof in is terecht gekomen. Na onderzoek kunnen wij uitsluiten dat wij deze schuimkwaliteiten gebruiken. Dus wij kunnen u garanderen dat onze matrassen vrij zijn van deze te hoge waarde dichloorbenzeen.

BASF

Bij een groot aantal schuimproducenten in West-Europa is door hun toeleverancier (BASF) in de periode van 25-08-2017 t/m 29-09-2017 een grondstof (TDI) geleverd met een te hoge waarde dichloorbenzeen, welke voor schuim producenten niet meetbaar is geweest, en wat het afgelopen weekend kenbaar is geworden.Onderzoek

De getroffen schuimproducenten inventariseren om welke productie-runs dit gaat en welke matrasproducenten geleverd hebben gekregen uit deze betreffende runs. Deze informatie is inmiddels bekend, en de getroffen producenten hebben hiervan een opgaaf ontvangen om welke kwaliteiten dit gaat. De vervolgschade is dat de matrassen die hieruit geproduceerd zijn, uit de keten worden terug geroepen. Veel producenten in West Europa hebben tijdelijk de productie gestaakt in afwachting van “schone” en extern beproefde kwaliteiten. De winkels wachten op hun uitleveringen en daarmee vele consumenten op hun matras.

De eerste ketens en merken als Beter Bed – Swiss Sense – Dunlopillo – Emma matras hebben inmiddels hun matrassen onderzocht op een te hoge waarde dichloorbenzeen en hebben inmiddels aangegeven dat ook hun matrassen veilig zijn.

Matras Factory, als matrassenproducent zijnde, kunnen u verzekeren dat deze "vervuilde" kwaliteiten niet binnen ons programma, matrassen, dekmatrassen en boxsprings voorkomt of is verwerkt. Wij kunnen u daarmee GARANDEREN dat er een zuiver, schoon EN GEZOND product geleverd is en aangeboden kan blijven worden.

Vertrouwende u hiermee correct te hebben geïnformeerd, en mogelijke twijfel over onze kwaliteiten matrassen, dekmatrassen baby- kindermatrassen, boxsprings en matrasdragers hebben weggenomen.

Zie ook het bericht van de Consumentenbond: https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2017/heibel-over-duits-matrasschuim

Slaap gerust,
Team Matras Factory

WIJ MAKEN UW NACHTEN!